RESTO by Marilynn.be

resto.marilynn.be
Koksijde

Mama Thai – Koksijde


WEBSITE VAN MAMA THAI


“Food from heaven, available on earth…” ®

De traditionele Thaise keuken is meer dan terecht geliefd en bekend over de hele wereld. De unieke mix van zoet, zuur, zout en pikant, de vaak leuke presentatie van de licht verteerbare en gezonde gerechten, en typische ingrediënten als Thaise basilicum, romige kokosmelk en citroengras vallen makkelijk in de smaak. Ook in Koksijde kun je van een stukje Thailand gaan proeven, bij Mama Thai. Mama Thai is er Seetrairat, die authentieke gerechten uit haar vaderland bereidt. Ze trakteert je op een verrassingsmenu dat je laat ontdekken waarom de Thaise keuken zo populair is, in een aangename omgeving met knipoogjes naar het land van de glimlach.

Thailand is het land van de rijst. Een maaltijd bestaat uit soep, een assortiment gerechten, enkele sausen en één of twee bijgerechten. Maar rijst is altijd het basisonderdeel.

Op zijn Thais eten doe je meestal met meerdere personen. De verschillende gerechten worden met elkaar gedeeld. De voorgerechten, salades, soepen en hoofdgerechten worden allemaal terzelfdertijd op tafel geplaatst samen met de rijst.
De desserts worden pas nadien besteld en opgediend.
In Thailand wordt niet gewacht tussen de verschillende gerechten zoals bij de westerse keuken.

“Mama Thai” stelt u verschillende gerechten voor uit centraal Thailand.
Deze keuken is het minst beïnvloed door de naburige landen. Uit de meeste gerechten kunt u een keuze maken van vlees, scampi, gamba’s of vis. Dit is de meest authentieke keuken.

Al onze gerechten zijn mild pikant.
Op aanvraag kunnen ze “pittiger” bereid worden.
Om je keuze te helpen zijn de pikante gerechten aangeduid met chili’s.